Ieškoti pagal abėcėlę
Atlikėjai:
 
Pradžia » Atlikėjai » Airija

Airija

Airija – Lietuvos roko muzikos grupė, susikūrusi 1992 m. Alytuje.

Iki pirmo albumo „Yra“, kurį grupė "Airija" išleido 1994 m., muzikantai aktyviai koncertavo ir kūrė dainas, dalyvavo konkursuose ir kt.

Išleidus antrą albumą „Čia“ (1995 m.), sekė turas po Lietuvą „Airija Yra Čia“. Nufilmuotas dainos „Į save per save“ vaizdo klipas, kuris kanalo MCM muzikiniuose apdovanojimuose Prancūzijoje užėmė trečią vietą. Tais pačiais metais „Airija“ muzikiniuose apdovanojimuose „Metai`95“ tapo geriausia roko grupe.

1996 m. kartu su Kauno mažuoju teatru sukurtas muzikinis spektaklis „Nuotraukos iš muzikinio albumo“, kuris sėkmingai rodytas visoje Lietuvoje. Taip pačiais metais LTV Kauno redakcijos studijoje nufilmuotas akustinis koncertas, išleistas koncertinis albumas „Airija Yra Čia“.

1998 m. M-1 įrašų studijoje įrašytas ir išleistas albumas „Naujas“.

2000 m. grupė nutraukė veiklą.

2002 m. dešimtmečio proga „Airija“ trumpam atsikūrė, koncertavo Lietuvoje ir Airijoje, kur spalio 28 d. įvyko paskutinis grupės koncertas.

Grupės "Airija" nariai:
Darius Mileris (Nojus) - vokalas, gitara, muzika, tekstai.
Kostas (Koka) - bosinė gitara.
Eima - smuikas, klarnetas, pritariamasis vokalas, muzika.
Asta Milerienė - būgnai, tamburinas.

"Airija" diskografija:
1994 m. - "Yra"
1995 m. - "Čia"
1996 m. - "Yra Čia"
1996 m. - "Pasaka"
1998 m. - "Naujas"

Radai klaidų? Pataisyk! Žinai daugiau? Papildyk!

Išsakyk savo nuomonę!

Susisiekime!| Reklama| Naudojimosi taisyklės|
Sprendimas: UAB Interprekyba
© Dainos.lt 2010.